ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ

Η νέα εφαρμογή του panelladikes.gr για έγκυρο και γρήγορο υπολογισμό μορίων για τους υποψηφίους όλων των κατευθύνσεων είναι διαθέσιμη. Υπολογίστε τα μόρια σας για όλα τα Επιστημονικά Πεδία:

Υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Υποψήφιοι Θετικής
Κατεύθυνσης


Υποψήφιοι Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

8.6.13

Εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις σε όλα τα πεδία - Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013

Ως οι δυσκολότερες των τελευταίων ετών χαρακτηρίζονται από εκπαιδευτικούς οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα σε μαθήματα «κλειδιά» για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική και τα Αρχαία Ελληνικά κατεύθυνσης, είχαν αυξημένο επίπεδο δυσκολίας, ενώ τα απαιτητικά Μαθηματικά γενικής παιδείας που έρχονται σε ευθεία σύγκριση με την προσιτή Βιολογία, χώρισαν τους υποψήφιους σε «τυχερούς» και «άτυχους».


Οι χαμηλότερες, όπως όλα δείχνουν σε σύγκριση με πέρυσι, επιδόσεις των υποψηφίων δεν θα οδηγήσουν, όμως, σε γενική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, διότι η πορεία τους θα επηρεαστεί σαφώς και από τον αριθμό των εισακτέων ο οποίος, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος. Εάν, πάντως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των εισακτέων στις οποίες προέβη το υπουργείο Παιδείας μετά την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, τότε οι βάσεις θα κινηθούν, φέτος, σε διαφορετικές κατευθύνσεις: πτωτικά για τα περισσότερα τμήματα του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου -η πτώση αναμένεται εντυπωσιακή ακόμη και στις περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές- όπως και για τα οικονομικά τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου